Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

O djelatniku

dr. sc. Antonela Devrnja

Zvanje: poslijedoktorand

Konzultacije:

Prema dogovoru na e-mail

Telefon:
+38513658744
Telefon kućni:
1744
Zavod/služba :
Zavod za kineziološku antropologiju i metodologiju
Godina diplomiranja:
2010.
Godina doktoriranja:
2017.
Na zavodu od:
2010.

Nastava

Životopis

Antonela Devrnja je završila osnovnu školu u Novom Vinodolskom, Gornjogradsku gimnaziju u Zagrebu te je 2010.godine diplomirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Obavezni liječnički staž je odradila u Kliničkoj bolnici Dubrava nakon kojeg je 2012.godine položila Državni ispit.

Akademske godine 2011/2012. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisuje  Doktorski poslijediplomski studij u području biomedicine i zdravstva.

Od 2010.godine zaposlena na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na  Katedri za medicinu sporta i vježbanja gdje sudjeluje u nastavi dvaju predmeta: Fiziologija sporta i vježbanja te Sportska medicina i higijena. Sudjeluje u projektu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, voditeljice prof.dr.sc. Lane Ružić, naziva Utjecaj različitih oblika tjelesne aktivnosti na Diabetes mellitus.

Tajnica je međunarodno indeksiranog časopisa "Hrvatski športskomedicinski vjesnik".

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.
Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.

Profesionalni interesi i članstva

European College of Sport Sciences (ECSS)

Hrvatska liječnička komora

Hrvatsko društvo fiziologa

Izabrani projekti

2018-2022     Science and Technology in childhood Obesity Policy - STOP (Europska komisija, program Obzor 2020); predmet istraživanja: uzroci dječje pretilosti i učinkovitost različitih postupaka u prevenciji pretilosti.

2016-2020     Hrvatska longitudinalna studija tjelesne aktivnosti u adolescenciji (HRZZ, program IP-2016-06); predmet istraživanja: obrasci promjena tjelesne aktivnosti tijekom 4 godine srednje škole i povezanost s tjelesnim i duševnim zdravljem te akademskim uspjehom

2015           Oksidacijski stres za vrijeme utakmice kod mladih nogometaša (Sveučilište u Zagrebu); predmet istraživanja: oksidacijski stres tijekom nogometne utakmice kao uzrok mišićnih oštećenja kod adolescentnih nogometaša.

2013/2014   Studija poveznica tjelesne aktivnosti kod srednjoškolaca- SPORTS (Sveučilište u Zagrebu); predmet istraživanja: korelati razine tjelesne aktivnosti kod 15-godišnjaka.

Povijest zaposlenja

od 2010. godine zaposlena na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, Katedra za medicinu sporta i vježbanja;

2010-2011. Obvezni jednogodišnji pripravnički staž obavila u Kliničkoj bolnici Dubrava