Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Broj posjeta:
9835
Publikacije

ZBORNICI RADOVA DOSTUPNI U CJELOVITOM TEKSTU

Zbornici radova International Scientific Conference on Kinesiology dostupni su ovdje.

International scientific and professional conference on wrestling: Applicable Research in Wrestling (Novi Sad, 5. - 7. svibnja 2017.) - puni tekst zbornika dostupan je ovdje.

14th International Scientific Conference of Sport Kinetics 2018 “Movement in Human Life and Health” (Poreč, 24. - 27. lipnja 2018.) - puni tekst zbornika dostupan je ovdje

4. znanstveno-stručna konferencija Motorička znanja djece: zbornik radova (Zagreb, 31. kolovoza 2018.) - puni tekst radova je dostupan ovdje. 

 

NASLOVI U PONUDI ZA PRODAJU

 

Ako želiti kupiti naslov, molimo vas da ispunite narudžbenicu i pošaljete na prodaja.knjiga@kif.hr

Ako se knjige šalju,  poštarina se naplaćuje 25,00 kn (3,32 eur).

Knjige možete i osobno preuzeti na adresi Horvaćanski zavoj 15, u kojem slučaju molimo da naznačite da ne plaćate poštarinu.

 

Atletika hodanja i trčanja: sveučilišni priručnik / Vesna Babić. Zagreb, 2010. Materijalni opis: 147 str.: ilustr.; 24 cm, DVD u prilogu, tvrdi uvez.

U priručniku su obrađeni sadržaji hodanja (obilježja običnog, svakodnevnog hodanja i sportskog, natjecateljskog), trčanja (sprint, srednje i duge pruge), štafetnih trčanja i preponskih trčanja. Svaka cjelina nudi sadržaje kineziološke analize (strukturalne, biomehaničke, anatomske i dr.), metodiku poučavanja, razne zanimljivosti, popis preporučene literature za one koji žele naučiti nešto više, najvažnije informacije o organizaciji i provedbi natjecanja, osnovna pravila za atletska natjecanja te povijesni razvoj. Sastoji se od niza Power Point sličica na kojima su natuknice, 65 fotografija, 80 crteža i dijagrama, 42 tablice, a na pratećem DVD-u možete vidjeti ukupno sedam sati video zapisa – 27 animacija, 57 vlastitih snimaka te 41 snimku editiranu od dijelova televizijskih prijenosa. Ispod i uokolo sličica studenti mogu voditi svoje bilješke s predavanja. U praksi, prikazi elemenata tehnike i metodičkih putova poučavanja svake pojedine metodičke vježbe, važne kako za atletiku tako i za sve ostale sportove u kojima je zastupljeno trčanje, mogu poslužiti nastavnicima TZK, sportskim djelatnicima i trenerima kao podsjetnik.

Cijena: 11,68 €

(stara cijena: 23,36 €)

 

Teorija treninga: kineziologija sporta: Udžbenici Sveučilišta u Zagrebu / Dragan Milanović. Zagreb, 2013. Materijalni opis: 576 str.: ilustr.; 25 cm, tvrdi uvez.

Udžbenik koji donosi znanstveno utemeljene i teorijski obrazložene spoznaje o složenom procesu treniranja, natjecanja i oporavka sportaša kako bi ih naučili i mogli primijeniti u praksi. Prvi dio naslovljen je „Teorijske osnove sporta i sportskog treninga“, a sadrži karakteristike treniranosti sportaša, postupke selekcije budućih sportaša, razvojne značajke sposobnosti, osobina i motoričkih znanja sportaša, sportsku formu. Drugi dio udžbenika nosi naslov „Metodika sportskog treninga“, sadrži korisna znanja o kvalitetnom doziranju treninga, određivanja sadržaja treninga, opterećenja i sl. U trećem dijelu udžbenika pod naslovom „Planiranje i programiranje sportskog treninga“ detaljno su opisane vrste i načini dugoročnog i kratkoročnog planiranja i programiranja u sportu.

Cijena: 25,48 €

 

Fiziologija sporta i vježbanja / Branka Matković i Lana Ružić.  Zagreb, 2009.  Materijalni opis: 203 str.: ilustr.; 24 cm, meki uvez.

U udžbeniku su opisani osnovni fiziološki procesi pojedinih organskih sustava, uz poseban osvrt na fiziološke procese koji se odvijaju za vrijeme akutnog i/ili kroničnog tjelesnog opterećenja.

Sadržaj: 1. Uvod; 2. Stanica; 3. Mišićni sustav; 4. Energija za rad; 5. Živčani sustav; 6. Sustav žlijezda s unutarnjim izlučivanjem (endokrini ili hormonski sustav); 7. Dišni sustav; 8. Krv; 9. Srce i krvne žile; 10. Imunosni sustav; 11. Probavni sustav; 12. Izmjena tvari; vitamini; regulacija tjelesne topline;  13. Mokraćni sustav i tjelesne tekućine; 14. Literatura. 

Cijena: 10,62 €

 

 

Osnove sportske gimnastike / Kamenka Živčić Marković, Tomislav Krističević. Zagreb, 2016. Materijalni opis: 434 str.: ilustr. u bojama; 24 cm, tvrdi uvez.

Udžbenik "Osnove sportske gimnastike" koncipiran je na način da se u prvom dijelu iznose teorijske osnove sportske gimnastike kroz definiciju i podjelu gimnastičkog sporta, razvoj i značaj te metode učenja. Drugi dio rukopisa detaljno pojašnjava karakteristike pojedinih gimnastičkih sprava kao natjecateljskih disciplina sportske gimnastike, načina vježbanja i pripremu za učenje tehnike pojedinih gimnastičkih elemenata koji se na njima izvode. Treći dio udžbenika opisuje pravila ocjenjivanja koja su vrlo složena i podliježu stalnim promjenama s obzirom na dinamiku razvoja sportske gimnastike.

Sadržaj:  1. Uvod u osnove sportske gimnastike;  2. Tehnika izvedbe i metodički postupci učenja temeljnih gimnastičkih elemenata; 3. Pravila ocjenjivanja. Prilog 1. Popis gimnastičkih sadržaja od 1. do 8. razreda osnovnih škola. Prilog 2. Abecedni gimnastički pojmovnik. 

Cijena: 17,00 €

(stara cijena: 24,29 €)

Kondicijske vježbe s utezima / Igor Jukić, Goran Marković. Zagreb, 2005. Materijalni opis: 416 str.: ilustr.; 30 cm, meki uvez.

Ovaj priručnik objedinjuje veliki broj vježbi s utezima koje pripadaju nekom od tri tradicionalna sustava vježbanja i natjecanja – bodybuildinga, dizanja utega klasičnim načinom i power liftinga. Time je stručnjacima, kineziolozima školovanim iz područja kondicijskog treninga i fitnessa ponuđen raskošan izbor različitih vježbi i njihovih varijacija koje omogućuju ostvarenje brojnih globalnih i parcijalnih efekata vježbanja. Uz navedeno, u prvom dijelu priručnika prikazane su osnovne informacije o sigurnoj i efikasnoj izvedbi vježbi s utezima, a predstavljena je i njihova kineziolopka i antropološka analiza. Stoga je priručnik namijenjen, prije svega, školovanju stručnjaka iz područja kondicijske pripreme i fitnessa, ali i sportašima, trenerima i drugim stručnjacima iz kineziološke prakse.

Cijena: 16,46 €

Medicina sporta /  Stjepan Heimer, Rudi Čajavec i suradnici. Zagreb, 2006. Materijalni opis: 541 str.: ilustr.; 26 cm.

Udžbenik Medicina sporta sadrži 24 poglavlja koja obuhvaćaju neophodne osnovne informacije iz područja primarne zdravstvene zaštite sudionika u sportu. Znatnije su zastupljena područja preventivnih pregleda, sportske traumatologije, a radi približavanja sportova liječniku dio udžbenika posvećen je osnovama sporta i sportskog treninga. Tu su također i osnove sportsko-rekreacijske medicine.

Cijena: 15,92 €

(stara cijena: 26,54 €)

 

Bit plivanja / Boris Volčanšek. Zagreb, 2002. Materijalni opis: 287 str.: ilustr.; 29 cm, tvrdi uvez.

Knjiga predstavlja osnovno teoretsko i praktično znanje za trenere i sportaše, studente te profesore tjelesne i zdravstvene kulture. Sadrži sve što je potrebno za sportsko bavljenje plivanjem: predstavlja modele sportske obuke plivanje i plivačke škole, te modele treninga, postupke usmjeravanja i selekcije, metodiku učenja plivanja, učenja i usavršavanja plivačkih tehnika, metode za razvoj plivačkih kvaliteta, osvrt na zdravstveni status plivača, fiziološke procese tijekom treninga i natjecanja te model sportskog trenera. U dijelu o planiranju, programiranju i kontroli plivačkog treninga knjiga govori o višegodišnjem programiranju, godišnjem planu, kontroli treniranosti plivača, programiranju treninga na osnovu analize tehnike, dinamometrije i rezultata na natjecanju, prilaže istraživanja na plivačima te projekt programiranja treninga vrhunskog plivača za olimpijski ciklus, uvodi nas u visinke pripreme te prehranu.

Cijena: 7,97 €

(stara cijena: 15,93 €)

 

Sportovi na snijegu: sveučilišni priručnik / Vjekoslav Cigrovski, Bojan Matković i suradnici. Zagreb: 2019. Materijalni opis: 103 str. : ilustr. u bojama; 23,5 cm.

Pedagoške djelatnike, sadašnje i buduće profesore kineziologije, učitelje i trenere, koji su ili će se aktivno uključiti u organizaciju i samu realizaciju zimovanja, ovim priručnikom želi se «opskrbiti» informacijama koje će im pomoći tijekom prenošenja znanja mlađim naraštajima. Brojnim savjetima pokušat će se usmjeriti pažnja na nezaobilazne pojedinosti prilikom organizacije i same realizacije svih planom i programom predviđenih aktivnosti tijekom zimovanja. Isto tako ovim priručnikom želja je zainteresirati te na neki način proširiti «vidike» djeci i mladima koji do sada nisu imali prilike skijati, trčati ili daskati na snijegu.

Cijena: 9,56 €

 

 

Carving: skijaška tehnika: sveučilišni priručnik / Vjekoslav Cigrovski, Bojan Matković. Zagreb, 2015. Materijalni opis: 113 str.: ilustr. u bojama; 24 cm, meki uvez.

Osnovna ideja ovog priručnika je upoznati čitatelje o nastanku i razvoju carving skija te njihovoj primjeni tijekom izvođenja različitih vrsta zavoja. Brojnim činjenicama prikupljenim iz prakse i skijaške literature pokušat će se usmjeriti pažnja na bitne pojedinosti prilikom odabira i korištenja carving skija te ostale skijaške opreme kod skijaša rekreacijske razine, kao i kod skijaša natjecatelja. Isto tako ovim materijalom želja je obogatiti znanja pedagoških djelatnika u skijanju, sadašnjih i budućih profesora kineziologije, učitelja i trenera, koji su ili će se aktivno uključiti u prenošenje skijaških znanja na različitim razinama.

Cijena: 7,43 €

Uvod u psihologiju sporta: priručnik za sportske trenere / Ksenija Bosnar, Boris Balent. Zagreb, 2009. Materijalni opis: 95 str.: ilustr.; 25 cm, meki uvez.

Priručnik koji pridonosi razumijevanju onoga što je psihologija sporta i što bi trebali raditi sportski psiholozi. Namijenjen je prije svega sportskim trenerima kao pomoć u njihovu radu sa sportašima u kojem je važna motivacija, psihološka priprema i samopouzdanje.

 Cijena: 5,31 €

 

Nastavne teme iz odbojke  za osnovne škole: priručnik za učitelje tjelesne i zdravstvene kulture / Nenad Marelić ... <et al.>. Zagreb, 2008. Materijalni opis: 56 str.: ilustr.; 24 cm, meki uvez.

Autori obrađuju nastavne teme Hrvatskog Nacionalnog Obrazovnog Standarda iz odbojke predlažući metodski put učenja u osnovnim školama.

Sadržaj: 1. Uvod; 2. Metode učenja tehnika u odbojci; 3. Nastavne teme iz odbojke za osnovnu školu; 4. Sažetak službenih pravila odbojke; 5. Igra 6:6; 6. Literatura. 

Cijena: 3,98 €

 

Osnove taktike rukometne igre: skripta / Zlatko Šimenc, Krešimir Pavlin, Dinko Vuleta. Zagreb, 1998. Materijalni opis: 87 str.: ilustr.; 30 cm, meki uvez.

Općenito o taktici rukometne igre. Taktika igre u fazi napada: individualna, skupna i kolektivna taktika. Taktika u fazi obrane: individualna, grupna i kolektivna taktika.

Cijena: 5,31 €

 

Osnove stolnog tenisa: Udžbenici Sveučilišta u Zagrebu  /  Miran Kondrič, Radivoj Hudetz, Gordana Furjan-Mandić. Zagreb, 2010. Materijalni opis: 115 str.: ilustr.; 25 cm, tvrdi uvez.

Knjiga predstavlja potreban dio stručne literature. Usmjerena je edukaciji studenata, nastavnika i trenera radi širenja općih spoznaja o učenju i upoznavanju sa stolnoteniskom igrom.

Cijena: 3,98 €

Praktikum kineziološke fiziologije / Stjepan Heimer i suradnici. Zagreb, 1997. Materijalni opis: 168 str.: ilustr.; 24 cm, meki uvez.

Knjiga daje uvid u različite testove koji se primjenjuju u kineziološkoj fiziologiji. Testovi u kineziološkoj fiziologiji omogućuju procjenu sposobnosti za rad, sport i druge aktivnosti, te evaluaciju funkcionalnog statusa organskih sustava, što doprinosi dijagnostici postojećeg stanja, predviđanju mogućnosti razvoja određenih funkcija, kao i prognozi postojeće bolesti.

Cijena: 5,94 €

(stara cijena: 7,43 €)

Na mjesta pozor: hodanje i trčanje u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi / Viktor Šnajder. Zagreb, 1997. Materijalni opis: 180 str.: ilustr.; 24 cm, meki uvez.

Knjiga je posvećena učenju atletskih vježbi i razvoju sposobnosti u tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi djece. Opisane su igre i vježbe za djecu u osnovnoj školi, tehnike i metodika učenja hodanja, sprinterskog i istrajnog trčanja, trčanja štafete i preponaškog trčanja. Pored toga, pozornost je usmjerena i prema razvoju brzine, koordinacije, fleksibilnosti, snage i izdržljivosti. Prema tome, cilj je u ovoj knjizi dati praktične savjete nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture te voditeljima u atletskim sportskim školama o tome kako poučavati tehnike atletskih oblika hodanja i trčanja te kako razvijati sposobnosti za postizanje što boljih rezultata u navedenim atletskim disciplinama.

Cijena: 5,94 €

(stara cijena: 7,43 €)

 

Kvantitativne metode/ Dražan Dizdar. Zagreb, 2006. Materijalni opis: 355 str.: ilustr.; 25 cm, tvrdi uvez.

Osnovna je namjena ove knjige da posluži kao udžbenik za predmet Kvantitativne metode studentima Kineziološkog fakulteta, ali i studentima ostalih fakulteta koji u svom studijskom programu imaju metode opisane u ovoj knjizi. Knjiga se sastoji od četiri poglavlja. U prvome su poglavlju obrađeni osnovni elementi matrične algebre koji su potrebni za lakši opis, objašnjenje i razumijevanje pojedinih dijelova gradiva, osobito multivarijatnih metoda. U drugom poglavlju opisani su osnovni statistički pojmovi, metode i postupci za uređivanje i grafičko prikazivanje podataka, potom desktriptivni parametri, teoretske distribucije, KS-test za testiranje normaliteta distribucije, standardizacija podataka, procjena aritmetičke sredine populacije, t-test, univarijatna analiza varijance i korelacijska analiza. Osnove multivarijatnih metoda (regresijska analiza, komponentni model faktorske analize, kanonička analiza i diskriminacijska analiza) opisane su u trećem poglavlju. Četvrto poglavlje posvećeno je osnovama kineziometrije u okviru kojega su opisani osnovni kineziometrijski pojmovi, konstrukcija mjernih instrumenata i metrijske karakteristika (pouzdanost, objektivnost, homogenost, osjetljivost i valjanost).

Cijena: 12,74 €

(stara cijena: 21,24 €)

Kinantropologija: biološki aspekti tjelesnog vježbanja/ Marjeta Mišigoj-Duraković. Zagreb, 2008. Materijalni opis: 312 str.: ilustr.; 25 cm, tvrdi uvez.

Knjiga daje iscrpan prikaz kinantropometrijskih postupaka i njihove primjene u analizi sastava tijela i konstitucije ; razumijevanja promjena tijekom rasta i sazrijevanja djece i adolescenata, učinaka različitih čimbenika na rast, sazrijevanje i razvoj s obzirom na tjelesnu aktivnost, sport i vježbanje ; prikaz somatskih i fukcionalno-fizioloških različitosti po spolu, fenomena starenja, prikaz i tumačenja promjena funkcionalnih sposobnosti koje se zbivaju starenjem, povezanost promjena sa smanjenom razinom tjelesne aktivnosti u starosti te učinaka tjelesne aktivnosti i vježbanja na održanje funkcionalnih sposbnosti i zdravlja u starijoj životnoj dobi, te konačno rezultate istraživanja značajnosti udjela genetskih čimbenika u ukupnoj fenotipskoj varijabilnosti kontinuiranih kvantitativnih bioloških svojstava važnih za upješnost u pojedinim sportovima/sportskim disciplinama.

 Cijena: 17,84 € 

(stara cijena: 25,48 €)

 

Priručnik za kvantitativne metode: sveučilišni priručnik / Željko Pedišić, Dražan Dizdar. Zagreb, 2010. Materijalni opis: 281 str.: ilustr.; 25 cm, meki uvez.

Priručnik za kvantitativne metode je prvenstveno namijenjen studentima dodiplomskog studija Kineziološkog fakulteta, a sadrži teorijske osnove statistike i kineziometrije, naputke za rad u programima Microsoft Excel i STATISTICA, zadatke za vježbu, te pitanja i zadatke za polaganje kolokvija iz predmeta kvantitativne metode na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Sadržaj priručnika podijeljen je u 20 poglavlja i to: 1. Osnovni statistički pojmovi ; 2. Inicijalni statistički postupci ; 3. Deskriptivni pokazatelji, Empirijske i teoretske distribucije ; 4. Transformacije podataka ; 5. Procjena aritmetičke sredine populacije ; 6. Studentov t - test ; 7. Korelacija ; 8. Deskriptivna analiza promjena ; 9. Matrična algebra I. ; 10. Matrična algebra II. ; 11. Regresijska analiza ; 12. Faktorska analiza ; 13. Kanonička korelacijska analiza ; 14. Analiza varijance, Diskriminacijska analiza ; 15. Uvod u kineziometriju ; 16. Metrijske karakteristike I. ; 17. Metrijske karakteristike II. ; 18. Neparametrijske metode I. ; 19. Neparametrijske metode II. i 20. Neparametrijske metode III.

Cijena: 9,56 €

(stara cijena: 15,93 €)

 

Menedžment u sportu i turizmu / Mato Bartoluci i suradnici. Zagreb, 2004. Materijalni opis: 435 str.: ilustr.; 24 cm, tvrdi uvez.

Knjiga "Management u sportu i turizmu" nastala je na osnovu ideje glavnog urednika Mate Bartolucija koji već niz godina istražuje područje ekonomike i menedžmenta spota posebno u području turizma. Turizam i sport kao složene društveno-ekonomske pojave intenzivno se istražuju u novije vrijeme u svijetu pa i u Hrvatskoj. Najveći broj istraživanja odnosi se na kineziološke, zdravstvene, sociološke te posebno na ekonomske aspekte turizma i sporta. O ovoj temi dosta toga je napisano, a što je još važnije sport je doživio svoju potpunu afirmaciju u turističkoj praksi. Tako su turizam i sport postali predmetom izučavanja i studiranja na Kineziološkom fakultetu, a u novije vrijeme i na nekim ekonomskim fakultetima (u Zagrebu, Opatiji). Na tim temeljima nastala je i ova knjiga. u njoj su sažeta gotovo sva najvažnija istraživanja u svijetu i u Hrvatskoj.

Cijena: 13,54 €

(stara cijena: 27,08 €)

Stolni tenis: priručnik / Miran Kondrič. Zagreb, 2007. Materijalni opis: 86 str.: ilustr.; 30 cm, spiralni uvez.

Sadržaj: 1. Povijesni razvoj stolnog tenisa; 2. Teoretske osnove stolnog tenisa; 3. Stolnoteniska oprema; 4. Brzina, rotacija i let loptice; 5. Kako naučiti igrati stolni tenis; 6. Tehnika stolnoteniskih udaraca; 7. Pravila igre; 8. Kondicijska priprema stolnotenisača; 9. Natjecateljski sistemi; 10. Zadaci za kolokvij; 11. Literatura. 

Cijena: 3,98 €

Osnove streljaštva: sveučilišni priručnik / Hrvoje Sertić, Tomislav Lazić. Zagreb, 2014. Materijalni opis: 67 str.: ilustr.; 23 cm, meki uvez. 

Sadržaj: 1. Predgovor ili kako je započelo streljaštvo na KIF-u; 2. Povijest i organizacija; 3. Olimpijske discipline; 4. Kvalifikacijski sistem za Olimpijske igre; 5. Skraćena pravila streljaštva; 6. Razine natjecanja u streljaštvu; 7. Oprema za gađanje; 8. Streljane; 9. Streljivo; 10. Unutarnja i vanjska balistika; 11. Antropološka analiza i kineziološka analiza streljaštva; 12. Jednadžba specifikacije streljaštva; 13. Metodika obuke; 14. Literatura. 

Cijena: 7,65 €

(stara cijena: 9,56 €)

Ritmička gimnastika: priručnik  / Gordana Furjan-Mandić. Zagreb, 2007. Materijalni opis: 90 str.: ilustr.: 30 cm, spiralni uvez.

Publikacija je nastala s namjerom da se na jednom mjestu, kratko i sažeto, objedine potrebne informacije iz ritmičke gimnastike. Priručnik služi kao podsjetnik i pomoć pri sistematizaciji osnovnih pojmova tog sporta. Sadržaj: Povijesni razvoj ritmičke gimnastike; 2. Kineziološka analiza ritmičke gimnastike; 3. Glazba u ritmičkoj gimnastici; 4. Vijača; 5. Obruč; 6. Lopta; 7. Čunjevi; 8. Traka; 9. Tehnički pravilnik ritmičke gimnastike; 10. Bodovni pravilnik ritmičke gimnastike; 11. Propozicije za grupne vježbe – pravila za sastavljanje vježbe za ispit; 12. Primjer opisa vježbe u ritmičkoj gimnastici - lopta; 13. zadaci za kolokvij; 14. Literatura. 

Cijena: 2,65 €

 

Ritmičko-sportska gimnastika: skripta / Jasenka Wolf – Cvitak. Zagreb, 2000. Materijalni opis: 104 str.: ilustr.; 30 cm, meki uvez.

Ritmičko-sportska gimnastika potječe od gimnastike, jednog od najstarijih oblika vježbanja. Ova skripta prva je objavljena u Hrvatskoj o ovoj temi, a namijenjena je, u prvom redu, studenticama Fakulteta za fizičku kulturu kao nastavno štivo. Također može poslužiti i nastavnicima tjelesne i zdravstvene kulture jer je građa koncipirana tako da su ponuđene cjelovite nastavne jedinice za glavni dio sata u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture iz ritmičko-sportske gimnastike.

Sadržaj: Uvod – karakteristike ritmičko-sportske gimnastike, 2. Vježbe bez sprava u ritmičko-sportskoj gimnastici; 3. Vježbe sa spravama u ritmičko-sportskoj gimnastici; 4. Bodovni pravilnik ritmičko-sportske gimnastike; 5. Osvrt na važeći pravilnik; 6. Literatura; 7. Prilozi: 1. Opis vježbe bez sprave – HGZ, 1998./99. 2. Simboli u RGS.

Cijena: 3,45 €

Science in handball: [book of scientific articles] / Dinko Vuleta, Dragan Milanović and colleagues. Zagreb, 2009. Materijalni opis: 353 str.: ilustr.; 24 cm, meki uvez.

Ever, growing "hunger" for better and higher sports results and achievements has given a strong impeteus to scientific research and a paramount series of experiments investigating factors that influence performance and achievements. In it's five chapters this book presents the researches in the field of analysis of sports activity, analysis of dimensions responsible for readiness and physical fitness, analysis of performance indicators and analysis of training effects.

Cijena: 5,31 €

 

 

Primjena hrvanja u ostalim sportovima / Josip Marić, Mario Baić, Čedomir Cvetković. Zagreb, 2007. Materijalni opis: 143 str.: ilustr.; 24 cm, meki uvez.

Autori su udžbenik namijenili studentima Kineziološkog fakulteta kao dopunska literatura za predmet Hrvanje te svim ostalim studentima, studenticama, trenerima hrvanja i trenerima ostalih sportova koji žele dobiti informaciju više o ovome sportu.

Sadržaj: 1. Uvod; 2. Povijest hrvanja u svijetu; 3.Povijest hrvanja u Hrvatskoj; 4. Neke antropološke karakteristike hrvanja; 5. Osnove tehnike hrvanja; 6. Metode i načela poučavanja; 7.Bazične vježbe koje se primjenjuju u hrvanju; 8. Specifične hrvačke vježbe; 9. Modificirani način hrvanja; 10. Skraćeni izvod iz međunarodnih hrvačkih pravila; 11. Literatura; 12. Prilozi. 

Cijena: 8,92 €

(stara cijena: 11,15 €)

Kineziološka rekreacija / Mirna Andrijašević. Zagreb, 2010. Materijalni opis: 415 str. : ilustr. ; 25 cm, tvrdi uvez.

Sveučilišni udžbenik "Kineziološka rekreacija" napisan je na čvrstim temeljnim spoznajama o tome koliko je važna tjelesna aktivnost za optimalno funkcioniranje čovjeka u svakoj dobi njegova života.

Sadržaj: 1. Opća obilježja rekreacije; 2. Kineziološka rekreacija i profesionalni rad; 3. Kineziološka rekreacija u slobodnom vremenu; 4. Kineziološka rekreacija u turizmu; 5. Literatura; Pojmovi u kineziološkoj rekreaciji. 

Cijena: 14,33 €

(stara cijena: 23,89 €)

DVD Vježbe snage u aerobici / Gordana Furjan-Mandić, Boris Metikoš. Zagreb: Kineziološki fakultet, 2014. Cijena: 7,22 €

(stara cijena: 8,49 €)

 

Akrobatska abeceda u sportskoj gimnastici: sveučilišni priručnik / Kamenka Živčić. Zagreb, 2007. Materijalni opis: 147 str. : ilustr. ; 25 cm, tvrdi uvez.

Akrobatska abeceda u sportskoj gimnastici obuhvaća osnovne akrobatske elemente na tlu i velikom trampolinu. Sastoji se od 12 poglavlja koja uz uvodni osvrt daju pregled: povijesnog razvoja, karakteristike vježbanja, treninge tehnike, metodike, osnovnih grešaka, te čuvanja i pomaganja pri izvođenju akrobatskih elemenata na tlu i velikom trampolinu. Kao zasebno poglavlje uvrštene su najvažnije pripremne vježbe za akrobatiku: vježbe za razvoj statičke snage trupa, snage ruku i ramenog pojasa, trbušne i leđne muskulature. Literatura obuhvaća 57 referentnih autora od čega 16 web "gimnastičkih" stranica. Uz aktualne dijelove knjiga je obogaćena brojnim ilustracijama osnovnih akrobatskih elemenata koncipiranih u obliku kinogramskih prikaza.

Cijena: 5,31 €

 

Sociologija sporta / Zoran Žugić. Zagreb, 2000. Materijalni opis: 204 str. ; 25 cm, meki uvez.

Ovo je sveučilišni priručnik kojemu je osnovna svrha poslužiti kao obvezatna ali i dopunska literatura u izučavanju društvene dimenzije sporta, te kao takav je namijenjen potrebama studenata dodiplomske i poslijediplomske nastave kineziološkog i ostalih fakulteta ali i svima koji se zanimaju zaovo područje znanosti.

Cijena: 3,98 €

 

 

Psihologija sporta / Smiljka Horga. Zagreb, 2009. Materijalni opis: 255 str. : ilustr.; 24 cm, meki uvez.

Primijenjena psihologijska disciplina, Komponente uspjeha u sportskoj aktivnosti (jednadžba specifikacije uspjeha u sportu), Kognitivne (intelektualne) sposobnosti, Konativne karakteristike (ličnost), Motivacija, Motoričko učenje – vježbanje.

Cijena: 9,56 €

(stara cijena: 19,11 €)

 

 

Pedagogija za sportske trenere : sportski trener kao odgajatelj : udžbenik / Dubravka Miljković. Zagreb, 2009. Materijalni opis: 235 str. : ilustr. ; 25 cm, meki uvez.

U prvom dijelu obrađena je pedagogija kao znanost (razvoj pedagoške misli ; pojam, cilj i sadržaj odgoja ; čimbenici odgojnog rada), a u drugom, praktičnom dijelu govori se o treneru kao faktoru odgojnog rada, samopoštovanju i slici o sebi, sreći, odgojnim vrijednostima i uspješnoj komunikaciji - kao preduvjetu uspješnog treniranja.

Cijena: 8,50 €

(stara cijena: 10,62 €)

 

Menadžment u sportu / Mato Bartoluci, Sanela Škorić. Zagreb, 2009. Materijalni opis: 263 str. : ilustr. ; 24 cm, meki uvez.

U udžbeniku se polazi od postavke kako se razvoj suvremenog sporta u svijetu i u Hrvatskoj ne može uspješno odvijati bez poznavanja i primjene ekonomskih disciplina: ekonomike, poduzetništva, menadžmenta i marketinga. Suvremeni je sport u svijetu nezamisliv bez tržišta, što ga dovodi u sferu tržišnih i ekonomskih odnosa. Sport u svim svojim područjima djelatnosti, vlastitim proizvodima i uslugama, stvara brojne izravne i posredne ekonomske učinke koji služe prvenstveno sportu, ali utječu i na ukupan društveno-ekonomski razvoj.

Cijena: 8,50 €

(stara cijena: 10,62 €)

 

Priručnik za sportske trenere / Vladimir Findak ... [et al.] ; urednik Dragan Milanović. Zagreb, 1997. Materijalni opis: 624 str. : ilustr. ; 23 cm, meki uvez.

U Priručniku za sportske trenere ujedinjena su općevažeća teorijska i metodička znanja o sportskoj pripremi koja su bitna za ostvarenje visokih sportskih postignuća, a nalaze se u odabranim poglavljima iz sistematske kineziologije, kineziološke metodike, funkcionalne anatomije sustava za pokretanje, sportske fiziologije, sportske medicine, psihologije sporta, statistike i kineziometrije, biomehanike sporta i teorije treninga. Priručnik može biti koristan, osim trenerima i sprotašima, kojima je prvenstveno namijenjen, i sportskim liječnicima, psiholozima te ostalim stručnjacima koji rade u području sporta.

Cijena: 11,46 €

(stara cijena 14,33 €)

 

Nazivoslovlje i kineziologija / Darija Omrčen. - Zagreb, 2021. - 168 str. : tablice ; 24 cm

Namjera je ovom knjigom prikazati specifičnosti hrvatskoga i engleskoga kineziološkog nazivlja. S obzirom na to da struktura kineziologije, osim autohtonih temeljnih kinezioloških disciplina i kineziološke metodike kao primijenjene kineziološke discipline, obuhvaća i multidisciplinarne nematične znanosti u polju kineziologije poput anatomije i fiziologije te fizike (mehanike), osim nazivlja specifičnoga za temeljne kineziološke discipline u analizu su uključeni i nazivi iz drugih znanstvenih disciplina. Nadalje, knjiga nema namjeru propisati, već opisati nazivlje te ponegdje predložiti možda bolja rješenja vezana za oblik naziva.

Cijena: 12,95 €  

(stara cijena 16,19 €)