Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Najave konferencija
20. godišnja međunarodna konferencija...

Udruga kondicijskih trenera Hrvatske u Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu imaju čast pozvati Vas na 20. godišnju međunarodnu konferenciju Kondicijska priprema sportaša 2022 koja će se održati 18. i 19. veljače 2022. godine na Kineziološkom fakultetu, Horvaćanski zavoj 15. 

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici http://www.ukth.hr/hr/konferencije/

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu pozivaju Vas na Drugu međunarodnu znanstvenu i umjetničku konferenciju Suvremene teme u odgoju i obrazovanju (STOO 2) - in memoriam prof. emer. dr. sc. Milanu Matijeviću.

Konferencija STOO 2 održat će se na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 20. – 21. svibnja 2022. godine.

Više o Konferenciji i načinu predaje radova pročitajte u drugom Pozivu za predaju radova (u privitku) ili na službenoj stranici Konferencije.

Dobrodošli su svi radovi povezani s područjem odgoja i obrazovanja u najširem smislu, uključujući sljedeće teme i discipline, ali ne i ograničavajući se na njih:

 • pedagogija
 • didaktika
 • edukacijska psihologija i razvojna psihologija
 • filozofija i sociologija odgoja i obrazovanja
 • inkluzija u odgoju i obrazovanju
 • metodike nastavnih predmeta
 • učenje i p(r)oučavanje hrvatskoga jezika, književnosti, dramske i medijske kulture
 • učenje i p(r)oučavanje stranih jezika
 • digitalne obrazovne tehnologije
 • kineziološka paradigma odgoja i obrazovanja
 • likovne i vizualne umjetnosti u odgoju i obrazovanju
 • glazbena umjetnost u odgoju i obrazovanju.

Rok za slanje sažetaka je 15. studenoga 2021. godine.

12. Međunarodni simpozij "Nove...

Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, Univerziteta u Sarajevu organizira 12. Međunarodni simpozij “ Nove tehnologije u sportu – NTS 2021.godine.,” koji će se održati online od 15. - 17. prosinca 2021. godine. 

Simpozij “NTS 2021.” je znanstveno – stručna konferencija s osnovnim ciljem razmjene ideja i znanstvenih saznanja iz područja sporta i obrazovanja. Simpozij je usmjeren na nove tehnologije u području sporta, tjelesnog odgoja, transformacijskih procesa u sportu, te organizacije i upravljanja u sportu. Posebno je potreba i izazov sve navedeno istraživati u vremenu pandemije kako bi se dali odgovori na pitanja i probleme koji su nas zadesili.

Putem digitalnih online platformi simpozij će okupiti istraživače, edukatore, sportske radnike, student i sve zainteresirane koji će imati priliku razmijeniti svoja znanja, iskustva i ideje.

Više informacija možete dobiti na web stranici: www.fasto.unsa.ba ili putem email adrese simpozija: nts@fasto.unsa.ba.

Science and Research Centre Koper, INSTITUTE FOR KINESIOLOGY RESEARCH in cooperation with Faculty of Kinesiology University of Zagreb and other partners invites you to the 11th INTERNATIONAL SCIENTIFIC AND PROFESSIONAL CONFERENCE “A CHILD IN MOTION” with the working title A CHILD IN MOTION – THE LOCKDOWN AFTERMATH which will be held in the period from 4th to 6th of October 2021 in Grand Hotel Bernardin, Portorož, Slovenia. 

More information and registration can be found on the offical conference web page