Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Repozitorij
Repozitorij je prazan
Obavijesti
KIF na II. MUZZA TJEDNU ZNANOSTI

Od 19. do 21. svibnja 2023. Kineziološki fakultet sudjelovao je na II. MUZZA TJEDNU ZNANOSTI na Zagrebačkom Velesajmu gdje smo predstavili znanost o kineziologiji i znanstveni rad fakulteta pred više od 10 000 posjetitelja.  

 

Prezentiran je rad velikog broja naših laboratorija s pripadajućom opremom i testovima za procjenu brzine, jakosti, eksplozivne snage, agilnosti i ravnoteže, itd. Posjetitelji su imali priliku izmjeriti sastav tijela i naučiti koji su sve benefiti bavljenja tjelesnom aktivnošću. Veliki broj naših zaposlenika, laboratorija i studenata podržalo je ovaj projekt i ovim putem im se želimo zahvaliti što su nam pomogli da na interaktivan i pristupačan način približimo znanost i tehnologiju djeci i mladima.

Fotografije: SELECT PR

 

 

Kineziološki fakultet već je drugu godinu za redom partner na ovom iznimnom vrijednom projektu i sa sigurnošću možemo potvrditi sve veću posjećenost i zainteresiranost za sam događaj, ali i za prezentaciju rada Kineziološkog fakulteta i znanosti o kineziologiji. Na otvorenju Tjedna znanosti sudjelovao je i prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, rektor Sveučilišta u Zagrebu koji je u ime akademske zajednice pozdravio posjetitelje, kao i brojni dekani i prodekani ostalih zagrebačkih fakulteta te mnogi gospodarstvenici koji su partneri na projektu. U ime gospodarstvenika partnera projekta MUZZA posjetitelje je pozdravila predsjednica uprave tvrtke Ericsson Nikola Tesla Gordana Kovačević.

 

Sudjelovanjem na ovom hvalevrijednom događaju prikazali smo znanost o kineziologiji na zanimljiv i razumljiv način svim posjetiteljima i veselimo se to ponoviti na idućem tjednu znanosti. 

 

 

2. MUZZA TJEDAN ZNANOSTI...

Na ovogodišnjem MUZZA Tjednu znanosti Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu predstavit će dio svojih laboratorija s pripadajućom opremom i testovima za procjenu brzine, jakosti, eksplozivne snage, itd. Mjesto održavanja je Zagrebački Velesajam, paviljon 10 a.

Tijekom MUZZA TJEDNA ZNANOSTI  od 19.5. - 21.5.2023. Kineziološki fakultet imati će svoj prostor u kojem će biti smještena različita oprema za mjerenje motoričkih sposobnosti i znanja djece te će se predstaviti kineziologija na jednostavan način i demonstrirati mjerenja zainteresiranim posjetiteljima.

Planirane su sljedeće aktivnosti: mjerenje brzine, agilnosti i reakcije (Sportreact), mjerenje jačine udarca nogom ili rukom, mjerenje eksplozivne snage, mjerenje sastava tijela, mjerenje stiska šake, mjerenje karakteristike hoda na pedobarografskoj platformi, prezentacija skoka u vis i okretnost u zraku u hrvanju, prezentacija metoda za procjenu sastava tijela i uređaja za mjerenje tjelesne aktivnosti.

Posjetite nas na MUZZA tjednu znanosti i provjerite svoje sposobnosti i motorička znanja!

KIF promo video laboratorija 

Poštovane/i,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije – HAMAG BICRO i Sveučilišnog računskog centra (SRCE).

Događanje će se održati u srijedu, 24. svibnja 2023. godine od 9:30 do 15:30 sati u Mozaik Event Centru u Zagrebu (Slavonska Avenija 6, Zagreb).

Dostupan je program nacionalnog informativnog dana

Registracija na događanje obavezna je i otvorena do 17. svibnja 2023. godine. Pod rubrikom Događanja* potrebno je odabrati Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa 24. svibnja 2023.

Ljubazno Vas molimo da prilikom prijave u rubriku Napomena zapišete koja Vas paralelna sesija zanima.  

Događanje je namijenjeno potencijalnim prijaviteljima na natječaje programa Obzor Europa. Svrha mu je dati opći pregled mogućnosti ovog programa te ključne informacije vezane uz njegova područja navedena u programu događanja, uz upućivanje na dalje usluge koje nacionalna potporna struktura nudi prijaviteljima u svrhu razvoja njihovih projektnih prijedloga.

Navedene informacije o nacionalnom informativnom danu možete potražiti na portalu Obzor Europa.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja zajedno s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije te nizom drugih dionika nacionalnog sustava podrške programa Obzor Europa tijekom svibnja i lipnja 2023. godine organizira tri važna nacionalna događanja namijenjena potencijalnim prijaviteljima na program Obzor Europa.

1) Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa (24. svibnja 2023.)

Događanje je namijenjeno potencijalnim prijaviteljima na natječaje programa Obzor Europa, a svrha mu je dati opći pregled mogućnosti ovog programa, kao i ključne informacije o nacionalnom sustavu podrške za sve prijavitelje u svrhu razvoja njihovih projektnih prijedloga.

Program događanja

Registracija na događanje otvorena je do 17. svibnja 2023.

2) Informativni dan o aktivnostima Širenja sudjelovanja i izvrsnosti (13. i 14. lipnja 2023.)

Ovaj informativni dan namijenjen je potencijalnim prijaviteljima zainteresiranim za razvijanje projektnih prijedloga u okviru aktivnosti Širenja sudjelovanja i izvrsnosti unutar programa Obzor Europa. Program će izvoditi stručnjaci Europske komisije koji će predstaviti pojedine aktivnosti Širenja, nacionalne osobe za kontakt za ovo područje iz drugih 'zemalja Širenja' prenoseći svoja iskustva te uspješni korisnici koji će predstaviti svoje projekte.

Preliminarni program događanja

Registracija na događanje bit će otvorena naknadno.

3) Godišnja konferencija programa Obzor Europa – Razvoj mreže znanstvenih menadžera (15. lipnja 2023.)

Prva godišnja konferencija programa Obzor Europa namijenjena je znanstvenim menadžerima, prvenstveno na visokim učilištima i znanstvenim institutima, uključenima u razvoj i provedbu projekata financiranih instrumentima Europske unije. Cilj je događanja pružiti pregled mogućnosti za znanstvene menadžere na nacionalnoj razini i u programu Obzor Europa; predstaviti nacionalnu potpornu strukturu za znanstvene menadžere; prikazati im aktivnosti MZO-a i zbivanja na EU razini koja su relevantna za njihov rad; informirati ih o inicijativama, projektima i natječajima usmjerenim jačanju kapaciteta znanstvenih menadžera te im omogućiti razmjene iskustava i dobre prakse.

Preliminarni program događanja

Registracija na događanje otvorena je do 7. lipnja 2023. ili do popunjenja kapaciteta.

Detaljnije informacije o samim događanjima možete pronaći na nacionalnom portalu za program Obzor Europa kao i sve ostale relevante informacija vezanih za Program.