Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Korisni linkovi
Usluga Pitajte knjižničara

Usluga Pitajte knjižničara je informacijska usluga namijenjena studentima, a služi za pronalaženje odgovarajućih izvora literature za seminarske, završne, diplomske i doktorske radove.

Upite s naznakom Pitajte knjižničara (predmet maila: Pitajte knjižničara), šaljite na adresu knjiznica@kif.hr, a pri definiranju upita budite detaljni i jasni kako bismo uspješno odgovorili na upit – koristite obrazac. Vaš upit će se riješiti najkasnije u roku od tri do pet radna dana, a odgovor ćete dobiti povratno na mail. Knjižnica u odgovorima dostavlja popis izvora (bibliografiju) i cjelovite tekstove radova iz baze SportDiscus.

Usluga je dostupna u radnom vremenu knjižnice. Korištenje ove usluge je besplatno.

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica, kao i Knjižnice grada Zagreba također pružaju ovu uslugu i objavljuju popise literature s najčešćim upitima. Pogledajte ovdje i ovdje, možda već postoji odgovor na vaš upit.  


Slobodan pristup: De Gruyter eBooks

Obavještavamo vas da je njemački izdavač De Gruyter omogućio slobodan pristup za Sveučilište u Zagrebu na 75.000 e-knjiga u izdanjima mnogih svjetskih izdavačkih kuća koje obuhvaćaju sva znanstvena područja.

Platformi De Gruyter možete pristupiti putem proxy servera na glavnom izborniku Portala e-izvori, a upute za pretraživanje i druge detalje možete pronaći ovdje. Pristup je omogućen do 30. lipnja 2020., a u slučaju problema s pristupom obratite se na baze@nsk.hr.

Popis obavijesti