Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Korisni linkovi
Usluga Pitajte knjižničara

Usluga Pitajte knjižničara je informacijska usluga namijenjena studentima, a služi za pronalaženje odgovarajućih izvora literature za seminarske, završne, diplomske i doktorske radove.

Upite s naznakom Pitajte knjižničara (predmet maila: Pitajte knjižničara), šaljite na adresu knjiznica@kif.hr, a pri definiranju upita budite detaljni i jasni kako bismo uspješno odgovorili na upit – koristite obrazac. Vaš upit će se riješiti najkasnije u roku od tri do pet radna dana, a odgovor ćete dobiti povratno na mail. Knjižnica u odgovorima dostavlja popis izvora (bibliografiju) i cjelovite tekstove radova iz baze SportDiscus.

Usluga je dostupna u radnom vremenu knjižnice. Korištenje ove usluge je besplatno.

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica, kao i Knjižnice grada Zagreba također pružaju ovu uslugu i objavljuju popise literature s najčešćim upitima. Pogledajte ovdje i ovdje, možda već postoji odgovor na vaš upit.  


Godina čitanja u Hrvatskoj

Na prijedlog Ministarstva kulture i medija, Hrvatska je Vlada 30. prosinca 2020., 2021. proglasila Godinom čitanja uz slogan Čitajmo da ne ostanemo bez riječi. Realizacija programa odvija se u sklopu Nacionalne strategije poticanja čitanja usvojene 2017. godine. Čitanje utječe na poboljšanje kvalitete života pojedinca i društva, povećava emotivnu inteligenciju i toleranciju, a može rezultirati uspješnijim razumijevanjem međuljudske komunikacije, boljim rješavanjem konflikata ili potpunijim shvaćanjem životnih prilika. Čitanje je važno za razvoj samosvijesti, samopouzdanja i vrijednosti nužnih za kvalitetan život pojedinca i društva. U tom kontekstu Nacionalna strategija poticanja čitanja promiče čitanje kao osobitu društvenu vrijednost te kao jedan od preduvjeta za sudjelovanje u kulturi.

Više informacija naći ćete ovdje.

Popis obavijesti