Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Korisni linkovi
Usluga Pitajte knjižničara

Usluga Pitajte knjižničara je informacijska usluga namijenjena studentima, a služi za pronalaženje odgovarajućih izvora literature za seminarske, završne, diplomske i doktorske radove.

Upite s naznakom Pitajte knjižničara (predmet maila: Pitajte knjižničara), šaljite na adresu knjiznica@kif.hr, a pri definiranju upita budite detaljni i jasni kako bismo uspješno odgovorili na upit – koristite obrazac. Vaš upit će se riješiti najkasnije u roku od tri do pet radna dana, a odgovor ćete dobiti povratno na mail. Knjižnica u odgovorima dostavlja popis izvora (bibliografiju) i cjelovite tekstove radova iz baze SportDiscus.

Usluga je dostupna u radnom vremenu knjižnice. Korištenje ove usluge je besplatno.

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica, kao i Knjižnice grada Zagreba također pružaju ovu uslugu i objavljuju popise literature s najčešćim upitima. Pogledajte ovdje i ovdje, možda već postoji odgovor na vaš upit.  


Mjesec hrvatskoga jezika 21. 2. - 17. 3.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje pokreće ove godine posebnu manifestaciju Mjesec hrvatskoga jezika. Hrvatski jezik je 1. srpnja prošle godine postao službeni jezik Europske unije. Međunarodni dan materinskoga jezika 21. veljače uzet je kao početak Mjeseca hrvatskoga jezika, a završetak je 17. ožujka, na dan objave 'Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika' iz 1967. godine. Ovom manifestacijom želi se istaknuti važnost očuvanja materinskoga jezika, svih njegovih narječja i dijalekata te upoznati javnost s bogatom hrvatskom jezičnom baštinom i jezičnom poviješću. Institut će u tjednu od 10. do 14. ožujka otvoriti svoja vrata svim posjetiteljima kako bi se pobliže upoznali s djelatnošću i znanstvenim dostignućima znanstvenika, a 17. ožujka javnosti će biti predstavljen novi znanstveno-popularni časopis 'Hrvatski jezik' u izdanju Instituta. Riječ je o časopisu koji promiče kulturu hrvatske pisane i govorene riječi na način pristupačan široj publici.

Popis obavijesti