Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Korisni linkovi
Usluga Pitajte knjižničara

Usluga Pitajte knjižničara je informacijska usluga namijenjena studentima, a služi za pronalaženje odgovarajućih izvora literature za seminarske, završne, diplomske i doktorske radove.

Upite s naznakom Pitajte knjižničara (predmet maila: Pitajte knjižničara), šaljite na adresu knjiznica@kif.hr, a pri definiranju upita budite detaljni i jasni kako bismo uspješno odgovorili na upit – koristite obrazac. Vaš upit će se riješiti najkasnije u roku od tri do pet radna dana, a odgovor ćete dobiti povratno na mail. Knjižnica u odgovorima dostavlja popis izvora (bibliografiju) i cjelovite tekstove radova iz baze SportDiscus.

Usluga je dostupna u radnom vremenu knjižnice. Korištenje ove usluge je besplatno.

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica, kao i Knjižnice grada Zagreba također pružaju ovu uslugu i objavljuju popise literature s najčešćim upitima. Pogledajte ovdje i ovdje, možda već postoji odgovor na vaš upit.  


Novi Impact Factor časopisa...

Uredništvo međunarodnog znanstvenog časopisa Kinesiology : International Journal of Fundamental and Applied Kinesiology obavještava kako su objavljeni čimbenici odjeka za 2020. godinu.

Novi čimbenik odjeka (Impact Factor) časopisa iznosi 1.452 te je u kategorijama Rehabilitation i Sport Sciences u Q4 kvartilu. U svjetskoj konkurenciji časopis je u kategoriji Sport Sciences zauzeo 74. mjesto od ukupno 88 časopisa, dok je u kategoriji Rehabilitation (SSCI) zauzeo 62. mjesto od ukupno 74 časopisa, a u kategoriji Rehabilitation (SCIE) 57. mjesto od ukupno 68 časopisa.

Prema SJR Scimago Journal & Country Rank, časopis Kinesiology je u Q2 kvartilu  u kategoriji Physical Therapy, Sports Theraphy and Rehabilitation te u Q3 kvartilu u kategoriji Sport Science. Od svih hrvatskih časopisa zastupljenih u Scopusu, njih ukupno 165, časopis Kinesiology je na visokom sedmom mjestu prema Scimago Journal Rank (SJR) pokazatelju koji za 2020. godinu iznosi 0.530.

Popis obavijesti