Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Trkačka sekcija Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (KIFZG run)

Cilj
Cilj ove sekcije je okupiti zaljubljenike u trčanje, sve djelatnike i studente Kineziološkog fakulteta, radi zajedničkih treninga i nastupa na utrkama diljem Hrvatske. Na taj način želimo povezati studente, nastavnike i sve djelatnike na jedan zanimljiv, zabavan i zdrav način, a kroz različite aktivnosti trkačke sekcije promoviramo i Fakultet. Društvu u kojem živimo želimo pokazati prednosti i mogućnosti aktivnog života i zajedništva kroz sport.


Aktivnosti sekcije 
Naš Fakultet ima uspješnu tradiciju kolektivnog sudjelovanja na Wings for life utrci već više godina unatrag, a formaliziranjem trkačkih aktivnosti kroz ovu sekciju možemo imati zajedničke pripreme i organizirani odlazak na navedenu, ali i još neke utrke tijekom godine (npr. Zagrebački maraton).

Planovi
U okviru sekcije i pod njenim imenom planirali bismo zajedničke i individualne prijave na nekoliko utrka tijekom godine, organizaciju planinarskih tura za članove Sekcije, a dugoročno i organizaciju neke manje utrke za studente sveučilišta, možda i građana. Perspektivno gledano, ovo može biti i izvor podataka za znanstveno proučavanje ovog oblika tjelesne aktivnosti.

 

Najave svih zajedničkih aktivnosti na društvenim mrežama: 

LINK NA INSTAGRAM PROFIL

LINK NA FACEBOOK PROFIL 

Ako želiš biti dio naše trkačke zajednice i nastupati za KIFZG RUN na cestovnim i trail utrkama, pošalji nam email na kifzg.run(a)gmail.com sa sljedećim podacima: Ime, Prezime, JMBAG, Studij, Kontakt telefon, email adresa, Veličina majice kako bi te uvrstili u mailing listu članova.

Osim nastupa na utrkama, planiramo i zajedničke treninge i planinarenja.

 


Obavijesti
ZAGREBAČKI NOĆNI CENER

Trkačka sekcija KIFZG RUN nastupila je na Zagrebačkom noćnom ceneru, na utrci koju je trčalo preko 2500 trkača, a broj gledatelja navijača činio se još 5 puta veći! Transparenti, konfeti, trube, razglasi, glazba... predobro okruženje, idealna temperatura i ravna staza donijele su nam i nekoliko PB rezultata! Najbolji rezultat u timu ostvario je naš erasmus student Tim Erwig sa chip start vremenom 38:31, dalje od nastavnika Maroje Sorić s vremenom 46:34 i Renata Barić iz redova nastavnica s vremenom 48:49. Od naših alumni članova najbolji je bio Matija Vincar s vremenom 47:37!

U timskoj utrci bili smo 15. od 35 timova, s prosječnom brzinom 12.05 i tempom 4:59min/km!

Repozitorij
Repozitorij je prazan