Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

HEPA Europe 2017 Konferencija

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu bio je domaćin sastanka nacionalnih koordinatora za tjelesnu aktivnost Europske Unije, 13. godišnjeg sastanka i 8. konferencije HEPA Europe (European network for the promotion of health-enhancing physical activity) koji su održani od 13. do 17. studenog 2017. godine u Zagrebu – hotel Sheraton. HEPA Europe je organizacija osnovana od Svjetske zdravstvene organizacije i okuplja vodeće europske znanstvenike i stručnjake iz područja tjelesne aktivnosti i zdravlja. Na konferenciji je sudjelovalo oko 350 sudionika iz 35 zemalja koji su predstavili svoj rad u obliku 217 sažetaka, 9 simpozija i 2 radionice. Uz navedeni radni dio, za sudionike konferencije, bili su organizirani i bogati društveno-kulturno-zabavni sadržaji kao što su: obilazak grada s vodičem, jutarnje trčanje s razgledom grada, prijem dobrodošlice i konferencijska večera. U okviru godišnjeg HEPA Europe sastanka, raspravljalo se o aktualnim temama iz područja promocije tjelesne aktivnosti, analizirane su realizirane aktivnosti iz prethodnih godina te je donesen plan narednih aktivnosti.

U organizaciju HEPA Europe konferencije bio je uključen veći broj zaposlenika i studenata Kineziološkog fakulteta i to redom: Ana Bjelobradić, Toni Bjelobradić, Ana Dragojević, Domagoj Klemen, Jakov Kosovac, Nikola Lužaić, Luka Mirković, Nikola Mitrović, Iva Mišak, Mateja Orlović, Dora Pančić, Marija Majana Sesar – studenti KIF-a, članovi Organizacijskog i Programskog odbora: prof.dr.sc. Igor Jukić,  prof.dr.sc. Damir Knjaz, prof.dr.sc. Marjeta Mišigoj-Duraković, dr.sc. Hrvoje Podnar, prof.dr.sc. Lana Ružić, doc.dr.sc. Maroje Sorić, dr.sc. Tatjana Trošt-Bobić, Natalija Babić, Nikolina Bestić, Stipe Gorenjak, Dorijan Jelinčić, Đurđica Kamenarić, Alen Plevnik, doc.dr.sc. Marija Rakovac i doc.dr.sc. Danijel Jurakić.

Iznimno smo ponosni na naše djelatnike doc.dr.sc. Mariju Rakovac i doc.dr.sc. Danijela Jurakića koji su velikim dijelom zaslužni za realizaciju ovog značajnog događaja. 

Popis obavijesti