Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

U četvrtak 26. rujna Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) Europske komisije objavila je rezultate natječaja u okviru Programa Erasmus+ Sport prema kojima su Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu odobrena dva kolaborativna projekta pod nazivima: „WE CARE“ ili With Establishment of national Care and development centers we support elite Athletes in balancing their sports and education/employment REsults i „SCforH“ ili Creating Mechanisms for Continuous Implementation of the Sports Club for Health Guidelines in the European Union.

Glavni je cilj „WE CARE“ projekta osnivanje Nacionalnog centra za brigu i razvoj sportaša pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu koji bi pružao stručnu podršku mladim talentiranim sportašima u balansiranju školovanja i bavljenja sportom na vrhunskoj razini. Poseban naglasak u stručnoj podršci stavljen je na prevenciju ozljeda. U realizaciji projekta na čijem je čelu KIF, sudjelovat će još devet partnerskih institucija iz SAD-a, Norveške, Španjolske, Islanda, Srbije, Slovenije te Hrvatske. Projekt je vrijedan približno 400.000 eura, a voditeljica projekta je doc. dr. sc. Cvita Gregov.

Cilj „SCforH“ projekta je promocija sporta i zdravstveno-usmjerene tjelesne aktivnosti u Europskoj uniji putem poticanja implementacije programa za unapređenje zdravlja u sportskim klubovima i sportskim savezima. Aktivnosti planirane ovim projektom su dio široko poznatog i uspješnog europskog pokreta „Sports Club for Health“. Projektni tim se sastoji od 24 osobe koje predstavljaju 18 institucija iz 13 zemalja. Projekt je vrijedan približno 400.000 eura, a voditelj projekta je doc. dr. sc. Danijel Jurakić.

 

 

Popis obavijesti


Događaji
Korisni linkovi


Studijski centar za izobrazbu trenera

Kinesiology

erasmus

 


Obavijest

Poštovani posjetitelji KIF WEB-a,

Molimo Vas da nam dojavite sve pogrešne ili zastarjele informacije, te ukoliko imate prijedloge i sugestije javite nam na webmaster(at)kif.hr.

Hvala!