Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

PROFESORI S KIFZG-a NA LISTI...

Istraživači sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji (SAD), predvođeni profesorom Johnom Ioannidisom, su objavili najnovije rezultate istraživanja o citiranosti znanstvenih radova. Ova studija rangira najutjecajnijih 2 % znanstvenika diljem svijeta, što uključuje oko 210.000 stručnjaka iz različitih disciplina, podijeljenih u 22 područja i 174 grane.

Rezultat studije su dvije važne liste: prva se odnosi na najutjecajnije znanstvenike tijekom njihove cijele karijere, dok druga obuhvaća najutjecajnije znanstvenike za 2022. godinu. Na listi najutjecajnijih znanstvenika u svijetu za cjelokupnu znanstvenu karijeru nalazi se 75 hrvatskih znanstvenika, a na listi najutjecajnijih znanstvenika u svijetu za 2022. godinu nalazi se 108 hrvatskih znanstvenika.

Najutjecajniji znanstvenici u 2022. godini s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu su prof. dr. sc. Goran Marković, u području Sport Sciences, i izv. prof. dr. sc. Maroje Sorić, u području General & Internal Medicine. Na listi najutjecajnijih znanstvenika u cjeloživotnoj karijeri se nalazi prof. dr. sc. Goran Marković.  

Ovo istraživanje je koristilo podatke do kraja 2022. godine koji su dostupni u bazi podataka Scopus.

Rad je u cijelosti dostupan ovdje.

 

Popis obavijesti


Korisni linkovi


Studijski centar za izobrazbu trenera

Kinesiology

Kinesiology

PROSI

erasmus

UNIC

 


Obavijest

Poštovani posjetitelji KIF WEB-a,

Molimo Vas da nam dojavite sve pogrešne ili zastarjele informacije, te ukoliko imate prijedloge i sugestije javite nam na webmaster(at)kif.hr.

Hvala!