Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

POZIV STUDENTIMA ZA VOLONTIRANJE NA...

Društvo tjelesnih invalida već dvadeset i dvije godine organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M). Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Ovogodišnji Festival će se održati od 21. do 23. svibnja na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Edukacija i priprema volontera za rad planira se za 15. svibnja od 15 do 20 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

Organizaciju Festivala pomaže dvadesetak stručnjaka i oko 100 ciljanih volontera – studenata sa petnaest zagrebačkih fakulteta. Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva. U 5 sati pripreme i 36 sati rada na Festivalu, volonteri se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta oštećenja, te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.

Pozvani su svi studenti Kineziološkog fakulteta u Zagrebu na volonterski rad u organizacijskom timu jedinstvene manifestacije urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom.

Prijave za volontiranje na 22. Festivalu jednakih mogućnosti vrše se putem online obrasca. Rok za prijavu je do popunjavanja mjesta/broja volontera.

Detaljnije informacije dostupne su na mrežnim stranicama Društva tjelesnih invalida i 22. Festivala jednakih mogućnosti.

Svi studenti koji su zainteresirani za volontiranje, mole se da nakon prijave, potvrdu o istom pošalju na e-mail Prodekanici za nastavu i studente (prodekanica.za.nastavu.i.studente@kif.unizg.hr) kako bi se dogovorili za detalje.

 

 

Popis obavijesti


Korisni linkovi

 
Studijski centar za izobrazbu trenera
 
Kinesiology

Kinesiology

PROSI

erasmus

UNIC

 


Obavijest

Poštovani posjetitelji KIF WEB-a,

Molimo Vas da nam dojavite sve pogrešne ili zastarjele informacije, te ukoliko imate prijedloge i sugestije javite nam na webmaster(at)kif.hr.

Hvala!