Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Obavijesti
EIT HEALTH INNOVATION DAYS (i-Days) -...

Drage studentice i studenti,
Sveučilište u Zagrebu po treći put organizira EIT HEALTH INNOVATION DAYS (i-Days). 

i-Days inicijativa je EIT Health zajednice znanja i inovacija koja se provodi tijekom listopada i studenoga na preko 30 EIT Health partnerskih lokacija u Europi, a sve s ciljem promocije inovacija u području zdravlja, zdravstvene skrbi i zdravstvenog sustava. Poziv za događaj pronađite OVDJE.

Ovogodišnja tema je Zdravstvenim inovacijama do inkluzivnog društva.  Program će biti raspoređen u četiri dana - 25., 26. i 27. listopada (16-19 h) studenti će oformiti timove i zajedno osmisliti rješenje za zadani problem, a 29. listopada (9-15 h) odvit će se natjecateljski dio u kojem će studenti predstaviti svoju ideju pred stručnim žirijem.
Zbog epidemiološke situacije program ćemo održati online. 

Više informacija te poveznice na registraciju za motivacijski događaj i samo natjecanje možete pronaći na poveznici: http://cirtt.unizg.hr/i-days-motivacijski-dogadaj/.

 

Poštovani studenti, 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je natječaje za dodjelu državnih stipendija: 

- Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2021./2022. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4603

Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati

 - Natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2021./2022. redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj

Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4604

Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati

Maja Vukelja, pristupnica u postupku izbora u naslovno nastavno zvanje PREDAVAČ u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje kineziologija, znanstvena grana kineziološka rekreacija, za predmet KINEZIOLOŠKA REKREACIJA na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održat će nastupno predavanje s temom „NAČELA SPORTSKE REKREACIJE” u srijedu 20. listopada 2021. godine s početkom u 13:30 sati u predavaonici A1 Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Horvaćanski zavoj 15, Zagreb.

Nastupno predavanje imenovana će održati pred Stručnim povjerenstvom u sastavu:

  1. dr. sc. Drena Trkulja Petković, docentica Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u  Zagrebu – predsjednica
  2. dr. sc. Danijel Jurakić, izvanredni profesor Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u  Zagrebu – član
  3. dr. sc. Vatroslav Horvat, izvanredni profesor Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u  Zagrebu – član

i zainteresiranim članovima Fakultetskog vijeća, studentima Fakulteta i ostalim zainteresiranim osobama.

 

 

"Radionica o perfekcionizmu koja...

Poštovane studentice / Poštovani studenti,

pozivamo Vas na besplatnu radionicu za studente pod nazivom "Radionica o perfekcionizmu koja nema naslov jer niti jedan nije bio dovoljno dobar" koja će se održati u četvrtak 21.10.2021. u 16:00 sati uživo na Kineziološkom fakultetu u sklopu Psihološkog savjetovališta za studente Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Radionicu će voditi Matea Karlović Vragolov, magistra psihologije.

Za sudjelovanje na radionici potrebna je prijava putem linka: https://forms.gle/mzTT9Rvz6WuwFJvf7

REZULTATI - Erasmus+ KA131 programske...

Obavještavamo vas da su objavljeni rezultati Erasmus+ SMS natječaja u svrhu studijskog boravka studenata za LJETNI semestar ak. god. 2021./22. Obavijest možete pronaći na sveučilišnim stranicama preko poveznice http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/obavijesti-za-studente/.

Ljubazno molimo sve studente koji su dobili financiranje da potvrdu mobilnosti, obrazac za odustanak ili obrazac o prihvaćanju zero-grant statusa dostave najkasnije do utorka 12. listopada 2021. na e-mail iro@kif.hr.  

Obrasci za odustanak i zero-grant status nalaze se na poveznici http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/studijski-boravak/dokumenti-i-obrasci/erasmus-sms-akademska-godina-202122-ljetni-semestar/ gdje se također nalaze i upute za odabrane studente.  

Eventualne žalbe protiv odluke o odabiru kandidata podnose se Uredu za međunarodnu suradnju, protokol i odnose s javnošću Kineziološkog fakulteta najkasnije u roku 8 dana od objave rezultata natječaja pisanim putem preko Urudžbenog zapisnika Fakulteta,  a žalbe studenata isključivo protiv odbijene prijave za slabiji sociostatus dostavljaju se direktno Sveučilištu, u roku od 8 dana od rezultata natječaja, u pisarnicu Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske Tita 14, 10000 Zagreb, s naznakom „Žalba Erasmus+ socio status 2018/19: Povjerenstvo za žalbe u programima mobilnosti” Ured za međunarodnu suradnju.

Ovim putem obavještavamo vas da se rok za prijavu za upis na specijalistički diplomski stručni studij Izobrazba trenera produžava do 2. studenog 2021. godine koji je ujedno i zadnji dan za slanje istih preporučeno poštom. 

Nakon navedenog roka svi kandidati koji su do sada predali svoje prijave biti će, putem internetske stranice i putem e-maila koji su naveli na prijavi, obavješteni o terminu upisa.

 

 

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu uveo je mogućnost izdavanja potvrda s elektroničkim pečatom (e-potvrda) iz ISVU sustava.
Dostupne su sljedeće vrste potvrda koje su ovjerene e-pečatom:

  1. Potvrda o upisu (elektronički pečat)
  2. Potvrda o upisu s prijepisom ocjena (elektronički pečat)
  3. Potvrda o upisu za internacionalnu uporabu (elektronički pečat)
  4. Potvrda o upisu s prijepisom ocjena za internac. uporabu (elektronički pečat)
  • E-potvrde se izdaju bez svrhe te se mogu višestruko koristiti.
  • Za izdavanje e-potvrde student/ica ne mora fizički dolaziti na Fakultet već može predati zahtjev za izdavanje u bilo koje vrijeme putem web-sučelja Studomata. Generirane potvrde se čuvaju najmanje 12 mjeseci u sustavu od trenutka generiranja.
  • E-potvrda se dostavlja studentima automatski iz sustava na njihovu službenu adresu e-pošte (…@student.kif.hr).
Noć knjige 2021.

Noć knjige je manifestacija pokrenuta 2012. godine, kako bi se, bez zatvaranja očiju pred često nelijepom svakodnevicom, barem na jedan dan govorilo o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Cilj projekta je kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega te dati poticaj razgovoru o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu. Povod za to pružaju nam Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

U Noć knjige 2021. s temom Ljekovita moć knjige Knjižnica Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu uključila se online izložbom Književna ljekarna Kineziološkog fakulteta u kojoj će predstaviti odabranu građu iz fonda tematski vezanu uz tjelesno vježbanje i zdravlje te mentalno zdravlje pojedinca.

Izložba je dostupna na sljedećoj poveznici: https://kifnocknjige2021.wordpress.com/

Uživajte,

Vaši knjižničari

Dragi korisnici,

ovim Vas putem obavještavamo o pokretanju virtualne izložbe Ni stare ni rijetke, ali ipak vrijedne nastale kao dopuna članka Briški Gudelj, M., Barković, I., & Čolakovac, I. (2021). Ni stare ni rijetke, ali ipak vrijedne: skrivene knjige u knjižnici Kineziološkog fakulteta. Vjesnik Bibliotekara Hrvatske, 63(1-2), 425-442. doi:10.30754/vbh.63.1-2.829.

Cilj virtualne izložbe je na jednome mjestu predstaviti neke od najstarijih knjiga koje Knjižnica Kineziološkog fakulteta u Zagrebu posjeduje, te upoznati studente s izvornom građom prilikom pisanja radova o povijesti sporta.

Izložba je dostupna na slijedećoj poveznici: https://kifunizghrkifknjiznica.wordpress.com/

Uživajte,

Vaši knjižničari

U sklopu projekta IPA 2008 DISCO ”Uspostava pravnog okvira za suzbijanje pojava diskriminacije i korupcije s ciljem unapređenja akademskog integriteta” na web stranici Sveučilišta postavljen je link na anonimni sustav prijave neprihvatljivih oblika ponašanja u akademskoj zajednici ili drugih potencijalnih kršenja odredaba Etičkog kodeksa: https://prijava-np.unizg.hr/

 


Korisni linkovi


Studijski centar za izobrazbu trenera

Kinesiology

PROSI

erasmus

UNIC

 


Obavijest

Poštovani posjetitelji KIF WEB-a,

Molimo Vas da nam dojavite sve pogrešne ili zastarjele informacije, te ukoliko imate prijedloge i sugestije javite nam na webmaster(at)kif.hr.

Hvala!